Feestdag Heilige Pater Karel 2023

130 jaar geleden overleed Pater Karel Houben

Donderdag 5 januari is het 130 jaar geleden dat Pater Karel Houben in het klooster Mount Argus in Dublin in 1893 stierf. Sindsdien is hij voor ontelbaren een voorspreker bij O.L. Heer door gebedsverhoringen en genezingen. De ettelijke honderden kaarsen, die dagelijks in de kapel branden, zijn daarvan een stille getuige.

In zijn geboorteplaats Munstergeleen blijft men de sterfdag van de Heilige Pater Karel herdenken. In dit kader vindt donderdag 5 januari om 19.00 uur een pontificale Hoogmis plaats in de plaatselijke Pancratiuskerk. De hoofdcelebrant is Pater Mark Robin Hofland. Hij wordt geassisteerd door Pater Martin de Korte, Pater Tiny Thomassen, Pater Jozef en de Sittardse deken Rob Merkx. Kerkelijk zangkoor St.-Caecilia Munstergeleen verzorgt de muzikale opluistering.

Kaarsenprocessie

Na de H. Mis, vanaf circa 20.00 uur, is er vanaf de parochiekerk een kaarsenprocessie naar het geboortehuis en de kapel van Pater Karel. Daar zullen ook de relieken worden vereerd. Fanfare Juliana heeft haar medewerking aan deze kaarsenprocessie toegezegd. Na afloop biedt de Stichting Pater Carolus Houben in de tuin van de kapel alle deelnemers een warm glas glühwein of chocomel aan.

Route

De route van de kaarsenprocessie: kerk, Pancratiusstraat, Kerkstraat, Foniëlsweg, Haagstraat, Kleine Kommel, Geleenstraat oversteken, P.C.Houbenstraat, Kapel

5 januari

Tijdens diens heiligverklaring in Rome in juni 2007 heeft Paus Benedictus XVI de datum 5 januari uitgeroepen tot de feestdag van de Heilige pater Karel.

Feestdag

De feestdag op dinsdag 5 januari wordt gevierd in Munstergeleen met een plechtige Heilige Mis, gevolgd door een lichtprocessie naar het geboortehuis van Pater Karel.

 

 

 

 

 Parochienieuws